fbpx
Noutati

Planul European privind
Lupta cu Cancerul

Comisia Europeană a lansat Planul European privind Lupta cu Cancerul – o prioritate majoră în domeniul sănătății a Comisiei von der Leyen și un pilon-cheie al Uniunii Europene a Sănătății. Având ca punct de plecare noile tehnologii, cercetarea și inovarea, Planul privind Lupta cu Cancerul stabilește o nouă abordare a UE în ceea ce privește prevenirea și tratamentul cancerului. Acesta va aborda întregul parcurs al bolii, de la prevenție la calitatea vieții pacienților cu cancer și a supraviețuitorilor, concentrându-se asupra acțiunilor în care UE poate aduce cea mai mare valoare.

Planul privind Lupta cu Cancerul este structurat în jurul a patru domenii-cheie de acțiune, cu 10 inițiative importante și acțiuni de sprijin multiple. Acesta va fi pus în aplicare utilizând întreaga gamă de instrumente de finanțare ale Comisiei, în valoare totală de 4 miliarde EUR fiind alocate pentru acțiuni de combatere a cancerului, inclusiv din programul EU4Health, Orizont Europa și programul Europa Digitală.

Prevenirea prin acțiuni care abordează factori de risc cheie, cum ar fi tutunul (cu scopul de a se asigura că mai puțin de 5% din populație utilizează tutun până în 2040), consumul nociv de alcool, poluarea mediului și substanțele periculoase. În plus, o campanie "HealthyLifestyle4All" va promova diete sănătoase și activitatea fizică. Pentru a preveni cancerele cauzate de infecția HPV, obiectivul Planului privind cancerul este de a vaccina cel puțin 90 % din populația țintă de fete a UE și de a crește semnificativ vaccinarea băieților până în 2030.

Ce este si cum poti preveni infectia cu HPV?

Program

17:00
---
17:20

17:20
---
17:30

17:30
---
17:50
Dr. Dumitra Gindrovel

Infectiile cu HPV

17:50
---
18:00

18:00
---
18;20
Diana Stanculeanu (psiholog si psihoterapeut)

Pubertatea intre vulnerabilitate si solutii

18:20
---
18:30

18:30
---
18:50
Dr. Ana Bancila (medic primar radioterapie) , Dr. Bogdan Radu (medic specialist radioterapie)

Rolul radioterapiei stereotactice in tratamentul oncologic modern

18:50
---
19:00

Înscriere

Inscrieile s-au incheiat.

Multumim

Eveniment organizat cu sprijinul

test test

Multumim Partenerilor

test test test test test